poniedziałek, 28 listopada 2016

DESKI DO KROJENIA- DREWNIANE


Przeczytajcie, oczywiście od deski do deski ;-)! Jaką deskę do krojenia wybrać? Dziś „pod nóż” idą deski drewniane i bambusowe. Wybierając deskę z drewna musimy skupić się na twardości. Twarde drewno to między innymi buk, kokos, dąb, akacja, cis czy grab. Dla odmiany deska wykonana z sosny, topoli, osiki czy modrzewiu szybko się porysuje, a nawet pęknie. Zaletą desek drewnianych jest fakt, że nie tępi noży, w które warto zainwestować większy nakład finansowy (o tym w innym poście). Deska drewniana ma zarówno zwolenników jak i przeciwników. Ci drudzy maja sporo racji, nie możemy takiej deski wkładać do zmywarki, nie możemy zostawić deski brudnej lub wilgotnej, jednak przyciąga ona wielu zwolenników.   Kształt deski i jej rozmiar wybieramy analizując nasze potrzeby i preferencje. Jedni wolą deseczki małe, jeszcze inni ciężkie i duże, dla innych ważne są żłobienia wokół brzegów. Deski bambusowe dorównują swą wytrzymałością tym z twardego drewna. Do tego ich cena jest przyjazna dla naszej kieszeni. Ponadto nie chłoną wody tak mocno jak deski drewniane więc szybko schną.
fot.zszywka.pl
Kilka propozycji sklepów: 

http://www.pakamera.pl

https://dukapolska.com

http://www.scandishop.pl

http://amazingdecor.pl

http://fabrykaform.pl

https://kokonhome.pl

https://emako.pl

http://projektdrewno.com.pl

https://www.murrano.pl

http://a-tab.com.pl/pl

fot.marthastewart.com

 

1 komentarz:

  1. Obecnie mamy taki wybór desek do krojenia i innych akcesoriów kuchennych, że każdy bez wątpienia kupi coś dla siebie :) Ja polecam wam ofertę sklepu https://www.leifheitsklep.pl/ - świetna jakość i naprawdę przystępne ceny, sprawdźcie sami.

    OdpowiedzUsuń